14 alumnes del Ramis participen en les Olimpíades de Filosofia de la Universitat.

Margarita Junyet de 4t d’ESO finalista en la categoria de dilema moral.

Menció per na Laia Coll i na Claudia de Miguel.

Un any més hem participat en les Olimpíades de Filosofia de la UIB, en les diverses modalitats convocades amb el tema general FRONTERES I JUSTÍCIA GLOBAL.

Cinc alumnes de 4t d’ESO van intentar resoldre un dilema moral en què es demanava com actuar en una situació dramàtica, actual i real: un naufragi de migrants en el Mediterrani. Les circumstàncies personals i la legislació vigent, els drets humans i els valors ètics entraven en joc en la controvèrsia. En aquesta prova hi van participar SARA LINARES VILLALONGA, MARGARITA JUNYENT ORFILA, BIEL GOMILA MIRALLES, LAIA COLL CARDONA i CARLOTA MARTÍNEZ APELLANIZ. Hem de felicitar na Margarita que ha quedat finalista i haurà de defensar la seva redacció davant del tribunal el proper divendres.

Pel que fa a l’Olimpíada, hi van participar 9 alumnes del centre, tots ells de 1r de Batxillerat en les modalitats de Fotografia filosòfica: CLAUDIA EUGENIA DE MIGUEL TEJEDOR, ONA GOMILA MULERO, DAVID ROCA MUDARRA, MARC TIMONER TODO i PAU VINENT RAMON. Aquest darrer alumne va atrevir-se també amb la dissertació filosòfica, juntament amb IRIA MARIA PRIETO QUINTANA, JULIA OLIVES FERRER, AINA PONS GORNES i INÉS INFANTE CASADO. La pregunta de la dissertació va ser: són compatibles la globalització i la justícia?

La Universitat ha considerat destacable i per tant, ha decidit fer menció, el dilema de na Laia Coll Cardona i la fotografia de na Claudia de Miguel Tejedor.

https://seras.uib.cat/digitalAssets/706/706102_finalistes-olimpaada-i-miniolimpaada-de-filosofia-2023.pdf

Enhorabona a na Margarita, na Laia, na Claudia i a tots els participants!!

Departament de Filosofia
IES JOAN RAMIS I RAMIS